Skogen i Skolan

Jag sökte efter en bild med skogens kretslopp att lägga på min startsida och fann en på skogen i skolan.

Skogen i Skolans uppdrag är att sprida kunskaper om skogen och dess möjligheter, sedan 1973 har Skogen i Skolan försett lärare runt om i Sverige med pedagogiska verktyg för att arbeta med skogen i skolan.

Skogen i Skolan har läromedel till elever från förskolan upp till årskurs 9. Vill du läsa mer om deras tankar kring utomhuspedagogik och ta del av deras läromedel så finner du länken här Skogen i Skolan.

Jag tycker de har en god tanke och har även på gymnasienivå använt några av deras lektionsuppslag, visserligen kanske lite omarbetat, men bra idéer. jag har några enstaka gånger genom åren samarbetat med dem i olika skogsdagar, något jag gärna gör fler gånger.

Tidsangivelserna på startsidans bild är ungefärliga och gäller norra delen av landet vill jag påstå. Bilden på denna sida är också hämtad från skogen i skolan, även den skogens kretslopp, men mer uppdaterade tidsangivelser för olika åtgärder, fortfarande dock ungefärliga då det är mycket som spelar roll för när och om åtgärden ska utföras. Mer om sådant hoppas jag återkomma om.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait